• Oktatás és milonga
  • Akiktől én...
  • RózsaFekete
  • Galéria
  • Néhány szó...
  • Nemcsak...

 

 

Akiktől én tanultam, mestereim a tangó és mestereim a komolyan vett tánc területén.
Tiszteletem és szeretetem irányukba vezetett arra, hogy pár szóban megemlítsem Őket. 

 

Fanni Veron muveszetiJelentős ideig tanultam mindhárom patinás nevű magyar tangó oktatótól évekkel ezelőtt, párhuzamosan járva óráikra hamar észrevettem az alapvető különbségeket táncuk stílusában. Ötvözve a tanultakat, egy könnyen megérthető tananyagot fejlesztettem ki, mellyel arra törekszem, hogy a tőlem tanulók boldog táncosokká váljanak.

  

Az ikon: Pablo Veron - "- A tangó a lábak tánca!"
Nem titok, honlapom neve is A TANGÓLECKE című filmjére utal.
mindenkinek jószívvel ajánlom a film megtekintését, rendkívűl inspiráló hatású.
Volt szerencsém a néhány workshopján részt venni,
többek közt a Danubiandó tangófesztiválon. www.pabloveron.net

 - - - Ezen a fotón Pablo táncol partneremmel Fannival - - -

 

Budai László - Az Argentin Tangó Táncszinház Egyesület elnöke

Számtalan mondatát, tanácsát tudnám idézni, íme egy- kettő:

"A tangó visszatalálás önmagunkba, visszatalálás a szerepekbe a vezetés-követés által, és a tangóban lévő mélyebb gondolatok miatt. Tényleg kell egy férfi és kell egy nő." / "Ne hagyd hogy a szíved vigyen" / "Fent az ölelés, lent a technika" Véleményem szerint rendkívül fontos alkotása a TANGÓSZINHÁZ - melynek keretein belül magam is színpadra állok időnként. Az OktóberPest fesztivál, a különböző bálok (karácsonykor, húsvétkor és pünkösdkor). Ezeken magam is szívesen pörgettem a laptopot (dj-ztem) és táncolok ezeken az ünnepi milongákon. 

 

Szőllösi András és Götz Andrea - Tango y Alma - Bem rakpart E gondolatok egybeforrtak sokunk számára és több szempontból is mértékadóak a nekem.  Szerda esténként kerülnek megrendezésre Tango y Alma (tangó és lélek) elnevezésű milongák. Budapest első milongája a város szívében a Bem művelődési házban. András az 1930-as évek, a tangó nosztalgikus aranykorának képviselője. Táncukban a precizítás mellett én a játékosságot és vidámságot látom, melyből igen sokat merítettem. 

Josiph és Johanna Tangótanulmányaimat a szárnyaik alatt kezdtem. Sikerült igazán megkedveltetniük velem a táncot.
Tango show-juk akrobatikus technikai elemekkel tarkított  élmény. 

Kata – "Lassan, lazán, fele energiával"A Tangószínház tagja és egyben első táncpartnerem is, a tradicionális tangót véleményem szerint elképesztő érzékkel táncolja. Rengeteget sokat tanított azzal, hogy sikerült lelassítania és fékezni zabolázatlan energiáimat. Kiváló táncpartner, aki tanácsaival és észrevételeivel "helyre teszi" a táncot.

Vizi Tibor és Vizi Eszter  –  A Törekvés Táncegyüttes vezetői

Nos, nem tangó, hanem néptánc. A tangó táncolás ébresztette fel a vágyat bennem arra,  hogy megismerjem
a saját népünk élő tánckultúráját. Később még szót ejtek a tangó és a néptánc kapcsolatáról. Oktatásukat és utánpótlásnevelésüket, példamutatónak találom. Nemcsak táncolni, és a hagyományokra tanítják a fiatalokat, hanem egyben emberi nevelést is adnak, jó példával járnak elől. Hadd idézzek egy gondolatot a táncról általában:
"A tánc ősidők óta mnden emberi társadalomban megszokott cselekvés. Elsődleges célja valószínűleg rituális volt: 

megbékíteni a természet szellemeit, vagy kísérni az elmúlás rítusait. A más emberekkel való közös ritmikus mozgás azonban könnyen vezet egyfajta felszabadult, megrészegült tudatállapothoz. A tánc és az élvezet mindig kart karba öltve jártak."
www.torekvestancegyuttes.hu