• Oktatás és milonga
  • Akiktől én...
  • RózsaFekete
  • Galéria
  • Néhány szó...
  • Nemcsak...

A zene: Ha el akarunk merülni a Tangó világában, szükségünk van valamire ami segít mozognunk, tájékozódni, fejlődni.

Legautentikusabb  magyar tangózenekarunk a TANGO HARMONY zenekar. 2013 -tól rengeteg közös fellépésünket fémjelzi eme egyedülállóan sikeres  zenekar, Astor Piazzola zenéjének szerelmeseiből összeállt tagjaival. Többet a zenekarról itt olvashatsz:

http://www.tangoharmony.hu/hu/

 

Néhány szó az általam megismert magyar tangós közösség szerintem fontosabbnak mondható tagjairól és rendezvényeiről.

Danubiandó tangófesztivál  

Fő szervezője Ecsedy Áron.  Áron többek között a tangós levelezőlista, a Tangó Magyarországon kitalálója és üzemeltetője is, igen jó szervezőképességű tangós. A Danubiandó méltán az egyik  legelismertebb tangófesztivál  középkelet-Európában. A tangós közösségben példa nélküli összefogás, és közös munka is előfordul a fesztivál kapcsán. A tangófesztivál hírét viszi országunknak, kultúránknak. könnyűzenei művészeink, és hagyományaink ápolói is megjelennek a fesztiválon, ily módon színesítve a kultúrák találkozását.
Áron nevéhez fűződik több neves tangóművész / többek közt Godoy, Arce, Veron,Chicho stb.. magyarországi workshopja, fellépése. Íme a blogja. http://tangodevla.wordpress.com/

Oktoberpest tango fesztivál, színházi produkciók 
Budai László - róla többet az AKIKTŐL ÉN… menupont alatt olvashatsz

Szerdai milongák - TangoyAlma
András és Andrea. Történetileg első és legvidámabb hangulatú milonga.
Többet az AKIKTŐL ÉN… menüpont alatt olvashatsz

Csütörtök nyáron Vármilongák - a legszebb milonga a Vár tövében, szabad ég alatt.
Ősztől tavaszig változó helyszínnel, Lado milonga, Puskin milonga illetve régebben a Minimalonga legfőképpen  Szeghalmi Endre és/később Konrad Krynski szervezésében. Feltűnhet a Minimalonga név, korábban említettem a saját történetemben.  Endrével közösen szerveztük. Endre egyike azoknak, akikkel megosztottam azt a tudást melyre milonga szervezésben és dj-zés közben tettem szert. Nagyon fontos megemlítenem a FENNTARTHATÓ MILONGA gondolatát, melyet Endre fogalmazott meg nekem. Nevéhez fűződik továbbá a Magyar Tangós Flashmob fő szervezése is. Ez közösségerősítő hatású és igen jó hangulatú rendezvény.  

Pénteken - milonga sin palabras  (MSP).   Tradicionális muzsika, sok tangó viszont az én izlésemnek kevesebb milonga és vals tandával.

Vasárnap - Milonga domingo 
Kárász Eszter és Gáspár Laci üzemelteti ezt a milongát általában az Uránia mozi kávézó emeletén. A három legjobbnak mondott milonga közül az egyik, legfőképpen a helyszín kivételes adottságai miatt.Fontosnak tartom még megemlíteni

Műcsarnok milonga / nyári időszakos milonga szerdánként - szabadtéri milonga a Hősök terén
illetve DTM - Duna Tangó Meeting 

http://milonga.hu/DTM